ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ФАЗА .Реакции след репозициониране на Атласа.

Атлас-корекцията е малката ГОЛЯМА промяна  за Организма !

След евентуалното привеждане на Атласа в неговата физиологична позиция или съответно да бъде центриран,Организма навлиза във фаза на Регенерация(Възстановяване) .Първото впечатление е, че главата и тялото са станали доста по-леки и могат да се завъртат встрани повече.Дишането е станало по-дълбоко. Човек има чувство за освобождаване. Всички преди представени оплаквания  преди репозицията често изчезват веднага след процедурата.Тези изменения са обективни.

 В следващите седмици и месеци,  в повечето случаи без да може човек да забележи конкретни промени,организма  постепенно възстановява собственото  си вътрешно равновесие в зависимост от общото състояние. 

Могат да се появят т.н. Реакции.Те не се появяват при всички ,но човек трябва да бъде подготвен за това.Като цяло сме наблюдавали,че колкото повече  проблеми е имал организма преди корекцията на Атласа, толкова повече  липсват тези реакции.

Такива могат да бъдат мускулна треска в областта на шията,болка или щракане на прешлените на целия гръбнак и челюстта и ставите ,дискомфорт,умора,повишена нужда от сън,световъртеж,отоци на ходилата и ръцете и като цяло засилване на симтомите преди наместването.Могат да се появят напълно нови симптоми или такива ,които са били представени в миналото, но не са напълно регенерирани.Това не означава ,че Атласа се намира в лоша позиция.Тази част от тялото, която е била най-силно засегната преди репозицията е тази, която най- много става чувствителна.На практика всички симтоми, които са били представени преди това могат временно да се засилят .Тази фаза може да продължи различно дълго време- от дни до няколко седмици.За това трябва да се изчаква.

За да се подобрят тези нежелани реакции могат да бъдат провеждани масажи,прием на повече течности,витамини,сауна,топли вани .Като цяло трябва да се избягва физическа и стресова натовареност както и спорт през първите 2-3  седмици след процедурата,а също и манипулации в областта на шията.

След промяната на позицията на Атласа е хубаво да се проведе специална гимнастика за да се стабилизират  и преобучат мускулите да функционират адекватно към новата ситуация.

Атлас корекцията не замества основните терапевтични принципи.

Като цяло не може да се даде конкретен отговор колко време продължава регенеративната фаза- за всеки е различно дълго(от дни до седмици или рядко месеци).

Oрганизма се справя добре с реакциите и след това се стига до подобряване на симптомите при по-голяма част от хората.Една малка част нямат никаква промяна или даже чувство за влошаване ,тъй като са налице  много други придружаващи заболявания,които блокират възстановителния процес.

 

 

 
E-Mail
Anruf
Karte
Infos