Атлас -Един важен фактор за здравето
                                            Шиен гръбнак

Palpitații,REGULAMENTUL ACTIVITĂȚII INIMII


Inima are capacitatea de a se autocontracta și de a se relaxa datorită naturii sale. Dar ca să funcționeze bine are nevoie de control din creier. Acest control este efectuat de nervul vag, hormoni și sistemul nervos simpatic. Există mulțime de boli care sunt mai mult sau mai puțin periculoase pentru sănătate. Din acest fel sunt tulburările de ritm – modificarea (prescurtarea) ritmului cardiac. Ele pot fi definite în două grupuri principale:

1.     Tahicardie - ritmul cardiac este mai mare de 90 de bătăi pe minut.

2.     Bradicardie - ritmul cardiac este mai mic de 60 de bătăi pe minut.

Cele mai des întălnite tulburări de ritmul cardiac sunt așa-numite fibrilatie atriala - in care inima functionează necoordonată. Cea mai gravă consecință este formarea unui tromb în atriile, care poate provoca un accident vascular cerebral sau alte obstrucții ale vaselor de sânge ale organelor interne sau ale memebrelor corpului.

Un alt grup îl reprezintă tulburările conductoare, denumite în general blocuri AV 1,2,3 grad și afecțiuni cardiace, cauzate treptat de boli cardiace ischemice sau acute, ca urmare a infarctului miocardic.

Cea mai frecventă boala ischemică cardiacă este asociată cu îngustarea sau obstrucția vaselor de sânge ale inimii. Motivul pentru aceasta este scăderea elasticității fibrelor de colagen ale țesuturilor, din cauza acidității cronice crescute a organismului ca urmarea alimentării improprii. Al doilea motiv este acumularea de colesterol rău în vase. În adăugare efectele nicotinei la fumători, ceea ce duce la îngustarea în continuare a vaselor de sânge și la stres constant, este ușor de explicat de ce mulți oameni în vârstă au probleme cardiovasculare. 


Care este rolul coloanei cervicale și în special al Atlasului asupra funcției cardiace?

Nervul vag are o influență asupra reglării ritmului cardiac și asupra tonului vaselor de sânge. Când este presat mecanic de Atlas deplasat, se ajunge reducerea capăcității sale de a transmite în mod corespunzător comenzi de la creier, ceea ce corespunde unei modificări a ritmului cardiac. Afectarea activității nervoase Vag și / sau a activității Simpaticus crescute este o condiție necesară pentru dezvoltarea sau agravarea anginei preexistente și / sau apăriția infarctului miocardic.

Activitatea cardiacă este direct legată de nivelul hormonilor tiroidieni. Când sunt într-o cantitate crescută, numită hiperfuncția tiroidiană duce la o activitate cardiacă accelerată și invers - cu o producție redusă de hormoni tiroidieni, rezultă așa-numita hipofuncție tiroidiană și încetinirea activității cardiace. De asemenea, funcția tiroidiană este controlată de glanda hipofizară situată în craniu. Când glanda hipofizară are aportul de sânge scăzut din cauza  presiunii arteriale din Atlasul deplasat, se poate ajunge la scaderea producției de hormon tirotrop (un hormon care controlează producția de hormoni tiroidieni) și funcția glandei suferă.

Ar fi o mare ÎNȘELARE să spunem că numai Atlasul deplasat și uzura celorlalte vertebre cervicale sunt cauza plângerilor cardiace.

De aceea este necesar să se efectueze examinări funcționale adecvate și scercetări de specialiștii în cardiologie, pentru a confirma sau respinge boli cardiace organice sau tulburări metabolice care necesită tratament specific.

Nervul vag și atlasul joacă un rol în principal în coordonarea fină și reglarea funcției cardiace și vasculare.

Totuși metoda are un efect benefic asupra sistemului nervos autonom (Sympathicus și Parasympathicus), care au un efect semnificativ asupra reglării nervoase a activității cardiace.

E-Mail
Anruf
Karte
Infos