ATLASUL- CAUZA PENTRU MULTE PLÂNGERI CARE NU POT FI DIAGNOSTICATE CU SIGURANȚA CA BOLI ORGANICE SAU TULBURĂRI STRUCTURALE

Creierul comunică cu corpul prin sistemul nervos central, care prin baza craniului este distribuit întregului corp.Atlas este punctul nevralgic al întregului sistem. Acest lucru este cunoscut din mitologia greacă. Acesta este Titan, care este pedepsit și ar fi trebuit să poarte greutatea cerului, De aceea și Atlasul a trebuit să suporte greutatea capului.

Comunicarea între creier, corp și restul corpului poate fi afectată din cauza deplasării complexului Cap - Atlas și în acest caz se ajunge la un deficit neurologic.

Anatomia zonei cervicale este un mecanism precis, chiar și o ușoară abatere a poziției Atlasului de la poziția sa corecta, are un rezultat semnificativ asupra scheletului, aparatului muscular, sistemului cardiovascular, sistemului neurovegetativ și întregului corp.

În general greutatea lui este între 4 și 6kg. Când Atlasul este într-o poziție corecta ,atunci centrul greutății se distribuie în mod egal pe ambele părți ale corpului și omul nu simte probleme deosebite. 

În momentul nașterii, din cauza unor traume, sau in sport, Atlasul se mișcă într-o parte sau/și se rotește în jurul axei sale și în acest mod își pierde poziția corectă genetic și anatomic principală. Prin urmare, organismul funcționează defectuos și cu o capacitate semnificativ mai mică decât capacitățile sale determinate genetic.

Atunci capul se apleacă pe partea stângă sau dreaptă și acest lucru duce la deplasarea centrului de greutate din axa lui normală. Această poziție constantă are ca rezultat o tensiune asimetrică a mușchilor în timp, iar acest lucru duce la o denaturare a poziției coloanei cervicale inferioare și a capului.

Toate vibrațiile distribuite într-un mod sau altul cauzează deplasarea Atlasului într-o parte sau alta mai mult sau mai puțin. 


Acest lucru poate apărea în timpul sarcinii, nașterii , sau a unei manipulări accidentale sau pripite din partea mamei, celor apropiați sau a personalului ingrijitor. Capul bebelușului este  mai mare decât corpul și atunci gatul este cel mai slab loc și inplicit, tranziția cap-atlas determina cele mai semnificative schimbări. În urmatoarii ani din viață, copii sunt expuși traumei inconștiente în timpul sportului, intubații cu anestezie generală, căderi accidentale sau ca victime ale violenței și așa Atlasul , sub acțiune de gravitație, mușchi tensionați și greutatea capului continuă să-și adâncească poziția sa ușor modificată. Cu timpul aceste mici la prima vedere schimbările se pot transforma în probleme de sănătate semnificative. Calitatea modului de viață este afectata fără să se găsească cauze specifice. Deoare ce se intămplă treptat, rămâne de mai multe ori neobservat. Organismul mult timp poate să se descurce cu succes cu aceste modificări. Sub influența bolilor infecțioase insa , a stresului sever sau a traumelor acute, care acționează ca factori suplimentari, se ajunge la o stare critică pe care organismul nu o mai poate compensa și care poate duce la agravarea simptomelor.

La adulți, schimbările sunt cauzate de cel mai multe ori de anumite simptome cronice care sunt deseori tratate individual și insuficient de diferiți specialiști datorită căutării unei boli specifice și nu observării organismului în ansamblu.

Cele mai frecvente simptoame sunt:
Toate aceste simptome pot fi declanșate sau agravate de poziția greșită a Atlasului. Motivul pentru aceasta este compresiunea nervului vag, a arterei carotide și a venei jugulare,  rezultat la care duce la deteriorarea aportului de sânge către cap și creier. Presiunea vertebrelor provoacă stoarcerea nervilor periferici pe de o parte, iar debitul de fluid este redus pe de altă parte. Spre deosebire de mușchi, care sunt întinși în mișcare, Atlasul deplasat din poziția lui, aceasta pune presiune constantă asupra tuturor acestor structuri. La aceasta se adaugă compresia arterelor, nervilor și vaselor limfatice între mușchii tensionați cronic. Vasele exterioare de compresie, care sunt restrânse, favorizează depunerea de zgură în pereții lor, încetinind în continuare circulația sângelui în ele. Conexiunile formate din țesut conjunctiv ,din cauza deficitelor neurologice devin scurte, slabe și mai ușor vulnerabile.

Atlasul sau prima vertebră cervicală joacă cel mai important rol în funcția statică a coloanei vertebrale.


Cu Atlas Terapia nu tratează anumite boli. După replasarea corecta a Atlasului , se ajunge la o reducere a neplacerilor, datorită capacității organismului de a se autoregla și auto-repara, si nu din cauza Atlasului sau a tehnologiei în general. Așa se oferă posibilitatea din nou să se refacă echilibrul anatomic și fiziologic normal al organismului în care Atlasul are un rol principal.

Metoda, țelul, este să verifice manual, cu degetele, poziția Atlasului și dacă este nevoie, aceasta să fie corectata.
În funcție de situație, modificările Atlasului și ale mușchilor întăriti, care sunt în jurul Atlasului, se abordeaza mai intăi prin niște masaje, pentru a se relaxa mușchii, manual cu mișcări mici sau cu ajutorul aparatelor, si treptat treptat se plaseaza în poziția lor normala. * În acest fel, vasele și nervii sunt eliberați de presiune, ceea ce permite organismului să înceapă un proces de auto-vindecare. 

De obicei, sunt necesare 2 vizite ( una primară și a doua de control) ca să se ajungă la o poziție stabilă și corecta a Atlasului. Efectuarea corecta a tratamentului este individuală și se determină după o discuție.

Este important să înțelegeți că nu toate simptomele care au fost menționate înainte de tratament, dispar imediat după aceea, pentru că se poate să fie si alte boli însoțitoare care să aibe o cauza organică a neplacerilor Dvs.

Unele din probleme dispar total, iar la altele se ajunge doar la o stare mai bună.

Rezultatul in corecția atlasului este în funcție de starea generală a organismului!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Modelele afișate pe pagină sunt doar exemplare pentru a evita manipularea și pentru a proteja persoanele care suferă din cauza amatorilor.

 
E-Mail
Anruf
Karte
Infos