AMEȚEALĂ



În general amețelile pot fi considerate ca o incapacitate a creierului să proceseze corect informațiile care i-au fost transmise. Motivele acestui lucru pot fi variate și se poate face o cumpărație cu un computer căruia i s-au atribuit multe sarcini pe care trebuie să le analizeze în același timp. La un moment dat, sistemul se blocează sau supraîncarcă și computerul nu mai poate analiza și distribui sarcinile specificate, iar ca o ieșire finală ajunge ori la funcția eșueazare ori este nevoie de un restart.

Există multe cauzele amețelilor, dar cele mai des întălnite pot fi expuse în acest fel:

1.     Insuficiența aportului de sânge cerebral. Ca urmare, reducerea aportului de oxigen și energie pentru celulele creierului și ele se opresc de funcționare. Acest lucru se poate datora integral sau parțial obstrucția vaselor de sânge rezultate în urma aterosclerozei. Cu siguranță examinarea brevetului vaselor <aterot carotis> cu ajutorul ultrasunetelor sau o examinare de contrast ar fi fost de ajutor în acest caz.

2.     Creșterea tensiunii arteriale - când vă ia amețeală, de obicei se măsoară tensiunea arterială. Dacă este crescută, se poate regla de medicamente coresponzătoare. În detaliat despre tratamentul tensiunii arteriale nu ne vom opri aici.

3.     Plasarea cristalelor în urechea internă poate duce la amețeli și vertij.

4.     Următorul motiv, când diagnosticul nu este încă clar, se examinează de un specialist în boli orale și ale gâtului, care efectuează investigațiile relevante în cele mai multe cazuri nu poate fi identificată nicio boală concretă.

De obicei, persoana respectivă după aceea este trimisă la un specialist oftalmolog.

Când această examinare se dovedește benefică, se efectuează un test de rezonanță magnetică (RMN). În general, după aceea mai rar se descoperă boala creierului care să fie și cauza problemei.

5.     În unele cazuri, administrarea de medicamente poate avea reacții adverse și poate provoca amețeli. Este necesar ca pacientul să determine singur dacă amețelile sunt provocate după ce a administrat anumite medicamente.

Când nu se poate găsi o cauză anume a amețelii, de obicei se prescriu medicamente pentru a îmbunătăți starea, dar în cele mai multe cazuri se ajunge la aceeași stare - așa cum a fost înainte de tratament și persoana este obligată ori să fie satisfăcută de starea sa ori să caute alte metode.

CUM DEPLĂSAREA PRIMEI VERTEBRE CERVICALE POATE SĂ PROVOACE AMEȚEALĂ?

Pentru starea echilibrată necesită ca creierul să primească informațiile corecte din diferite părți ale corpului. Aproximativ 80% din toți receptorii de echilibru sunt situați în zona cervicală superioară. Când Atlasul nu este în poziția sa predeterminată și ajunge să apase vasele de sânge care furnizează și trimit sânge până la creier și de asemenea al nervului vag, iar pe de altă parte, mușchii întăriți ai gătului afectează funcționarea normală a acestor 80% de receptori și, în practică, creierul trebuie să analizeze în mod constant informații greșite, ceea ce creează o stare de instabilitate, amețeli și un echilibru afectat.

Când prin Atlas- Terapia se permite vaselor de sânge să re-funcționeze prin declănșarea mecanică și prin masarea mușchilor și se îmbunătățește metabolismul receptorilor din jurul gâtului și se permite organismului să înceapă din nou să funcționeze normal.

!!! În toate cazurile de amețeală trebuie mai întâi analizate toate motivele posibile și abia după aceea trebuie făcută corecția Atlasului.!!!

 
E-Mail
Anruf
Karte
Infos